Він готується ненабагато складніше, ніж стандартний тірамісу.
Цей рецепт поєднує смаки двох найпопулярніших десертів / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com
Десерт тірамісу подають у кожній кав’ярні, і його нескладно приготувати вдома, тому він дуже популярний. Останнім часом з’явилося дуже багато нетрадиційних варіантів цього десерту – малиновий, лимонний, полуничний.
Портал TastingTable пропонує приготувати об’єднати тірамісу зі ще одним культовим десертом – банановим пудингом. Для його приготування доведеться витратити трохи більше зусиль, ніж для класичного тірамісу, оскільки потрібно буде приготувати заварний крем. Однак, як запевняють автори рецепта, це того варте.
Інгредієнти:
Відео дня
- 2 склянки молока
- 2 яйця
- 1 склянка білого цукру
- ½ чайної ложки солі
- 3 столових ложки кукурудзяного крохмалю
- 2 склянки жирних вершків
- ¼ склянки цукрової пудри
- 1 пакет печива “Савоярді”
- ⅓ склянки свіжозвареного еспресо
- 3 стиглих банани, нарізаних скибочками (близько 3 склянок)
Інструкція:
Приготуйте пудинг:
Нагрійте молоко до кипіння в каструлі середнього розміру. Додайте яйця, цукор, сіль і кукурудзяний крохмаль у невелику миску. Збийте разом.
Вмішайте половину гарячого молока в яєчну суміш, потім поверніть її в каструлю. Варіть 5-10 хвилин, постійно збиваючи, поки не загусне. Процідіть через дрібне сито і дайте охолонути.
Приготуйте крем:
Збийте вершки та цукрову пудру на високій швидкості до утворення жорстких піків. Додайте половину вершків в остиглий пудинг.
Зберіть десерт:
Розподіліть третину суміші для пудингу по дну форми для випічки розміром 9 x 9 дюймів. Швидко занурте кожне печиво Савоярді в еспресо, перевернувши один раз.
Викладіть шар просоченого печива на пудинг у сервірувальному блюді. Зверху викладіть нарізані банани. Додайте ще один шар пудингу. Повторіть процес викладання шарів із печивом, нарізаними бананами та пудингом.
Для останнього шару розподіліть зверху решту збитих вершків з рештою скибочок банана.
Охолодіть протягом 4 годин перед подачею. Насолоджуйтеся!
Раніше УНІАН ділився двома рецептами смачнючого “ледачого” медовика без розкочування коржів.